Trifle med rabarbra, vaniljekrem og makroner

Trifle med rabarbra, vaniljekrem og makroner © Ulf Svane
Gjester

Slik lager du trifle med rabarbra, vaniljekrem og makroner

1
Vask rabarbraen, og kutt den opp i biter, størrelsen betyr ikke så mye.
2
Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestangen. Legg vaniljestang og frø i en kasserolle med vann og sukker, og kok opp.
3
Legg rabarbraen oppi, og kok opp til kokepunktet. Det skal ikke fosskoke, men putre forsiktig til kompotten begynner å tykne lett, ca. 15 minutter.
4
La kompotten avkjøles. Hell kompotten i en tett beholder, og oppbevar den i kjøleskapet.

Makroner

1
Forvarm ovnen til 160 °C.
2
Legg mandelmel, sukker, honning og eggehviter i en metallskål. Rør massen jevn.
3
Sett skålen over en gryte med varmt vann (vannbad), inntil massen er myk og varm.
4
Legg massen i en engangssprøytepose. Sprøyt ca. 2,5 cm store makroner ut på en stekeplate kledd med bakepapir.
5
Sikt over melis. Stek makronene midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller inntil de er gylne.
6
Avkjøl makronene helt før de fjernes fra papiret. Oppbevar makronene i en tett beholder.

Vaniljekrem

1
Skrap ut frøene fra vaniljestangen, og legg både vaniljestangen og frøene i en gryte. Kok opp sammen med melken. Legg eggeplommene i en skål, og pisk dem sammen med sukkeret, til blandingen er jevn.
2
Tilsett majsstivelse uten å piske. Hell den kokende vaniljemelken i eggeblandingen mens du rører. Hell alt tilbake i gryten, og sett den på varmen. La kremen koke i 1 minutt under kraftig omrøring.
3
Pass på så det ikke brenner seg. Sil kremen over i en skål, dekk overflaten til med plastfolie, og la den avkjøles i kjøleskapet.

Marengs

1
Pisk eggehvitene luftige. Tilsett sukkeret litt om gangen, til hvitene er stive og marengsen er glatt.
2
Rør godt gjennom den kalde vaniljekremen, til den er glatt. Vend marengsen inn med en deigskrape. Legg kremen i en engangssprøytepose.
3
Gjør klar noen dessertglass. Start med å fordele noen knuste makroner i bunnen av hvert glass. Stenk evt. med Eau de vie (fx jordbærbrennevin). Fordel litt rabarbrakompott over makronene, og sprøyt deretter litt krem i glasset. Gjenta evt. med en omgang til med makroner, kompott og krem.

Kommentar

Bli den første til å kommentere