Tysk Stollen

Stollen er en tradisjonell tysk fruktkake laget med tørket frukt og pudret med melis. Til jul kalles den Weihnachtstollen eller Christstollen. © Lina Eriksson /Allt om Mat og Getty Images

Slik gjør du det:

1
Varm opp melken til 37 grader, bland i tørrgjæren, og la det stå i ti minutter, til blandingen er blitt kremete. Bland krydderet og saltet inn i melet. Elt sammen en deig av gjærblandingen, 4/5 av melet, egg, sukker og smør. Elt inn resten av melet i to omganger.
2
Hvelv deigen ut på en melet benkeplate, og kna inn frukten og bærene. La deigen heve i en lett oljet bakebolle. Snu deigen så den får en hinne av olje, og dekk med et kjøkkenhåndkle. La den heve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
3
Slå ned deigen på bakebordet og form et avlangt brød. Legg det på en stekeplate med bakepapir, dekk med håndkle og la brødet etterheve til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
4
Stek kaken på 175 grader i ti minutter. Skru ned varmen til 150 grader, og stek videre i 30-40 minutter, eller til den blir gyllen. Avkjøles på rist.
5
Dryss over rikelig med melis når kaken er blitt helt avkjølt, og kanel hvis du ønsker det.

Kommentar

Bli den første til å kommentere