Urtepizza

Oppskrift rask pizza fra Berit Nordstrand © Berit Nordstrand

Slik gjør du:

1
Deigen gir 1 tykk pizza (35 cm i diameter) eller 2 tynne av samme kaliber.
2
Rør honningen ut i lunkent vann. Løs fersk gjær i væsken (bland tørrgjær i det tørre), rør inn oljen og la stå i 5 minutter, mens du blander det tørre i en bollen på din kjøkkenmaskin.
3
Tilsett det våte og kjør på laveste hastighet i 8-10 minutter. Tilsett mer mel om nødvendig til passe pizzadeig-konsistens. Hev deigen over natten (i kjøleskapet) om du vil bryte ned det meste av fytinsyre, eller i minimum 1 time på et lunt sted. Kjevle deigen ut til en stor pizzabunn (eller to små). Legges på bakepapir på en stekeplate.
4
Smør med pesto/olje, legg skivet mozzarela utover pizzaen og ha alt av blandet bladgrønt over. Stekes nederst i ovnen, på 260 gC i 12-15 minutter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere