Vafler med iskrem og salt karamell

Vafler med iskrem og karamellsaus © Fru Timian

Vafler:

1
Lag vaffelrøren først. Smelt smøret og sett det til side. Bland sammen hvetemel, bakepulver og sukker i en bolle. Del eggene i eggehvite og eggeplomme og ha eggeplommene i bollen sammen med melken. Rør det sammen til en klumpfri røre.
2
Stivpisk eggehvitene før du folder dem inn i røren. La røren stå og svelle i 30 minutter på kjøkkenbenken. Du kan også sette bollen i kjøleskapet i noen timer eller over natten.

Karamellsaus

1
Ha sukkeret, sirupen og smøret i en kasserolle og kok opp. Hell i fløten og kok opp igjen. La det småkoke i 2 minutter. Rør inn saltet og ta kasserollen av platen. La karamellsausen avkjøles litt før servering.

Til servering:

Med en velplassert iskule på toppen blir dette en skikkelig festvaffel.
1
Scoop opp isen og plasser oppå vaflene før du heller på med karamellsausen!

Kommentar

Bli den første til å kommentere