Valnøttbrød med eple

Valnøttbrød med eple © Per Ranung og Anina Kern/AOM

Slik lager du valnøttbrød:

1
Sett ovnen på 175 °C. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, og ha i yoghurt, olje, honning, grovhakkede valnøttkjerner og revet eple. Bland alt godt til deigen er glatt og jevn.
2
Kle en avlang 1 1/2-liters brødform med bakepapir, og ha i deigen. Trykk den godt ned i formen.

Pynt:

1
Fjern kjernehuset på eplet, og skjær det i tynne skiver. Legg epleskiver og valnøtter på brødet, og dryss over litt mel.
2
Sett formen på et stekebrett nederst i ovnen, og stek brødet i ca. 1 time og 20 minutter. Det bør ha en kjernetemperatur på 98 °C.
3
Hvis epleskivene og valnøttene på toppen begynner å bli for brune, kan du dekke brødet med bakepapir.
4
La brødet avkjøle i formen i ca. 5 minutter før du tar det ut og fortsetter avkjølingen av brødet på rist, under et kjøkkenhåndkle.

Kommentar

Bli den første til å kommentere