Vanilje- og rosenmousse med pistasjknekk

Server gjerne med bær. © Ulrika Pousette/Allt om mat

Slik gjør du:

Rosenvann kan kjøpes i velassorterte matbutikker og på apoteket. Det har en spesiell smak og er en fantastisk smakstilsetning.
1
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland sukker, rosenvann og 2 ½ dl kremfløte i en kasse­rolle og varm forsiktig opp til sukkeret har smeltet. Kryst vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i fløteblandingen.
2
La fløten avkjøles litt, og tilsett deretter 2 ½ dl kremfløte til. Bland godt, og sett kremen i kjøleskapet i ca. 2 timer.

Sprø pistasjknekk:

1
Finhakk nøttene. Legg dem deretter over på et stykke bakepapir. Smelt sukkeret i en helt ren stekepanne til det er blitt gyllenbrunt. Ringle sukkeret over nøttene og la det stivne.
2
Visp forsiktig moussen luftig med en miksmaster. Ha den i en kakesprøyte og fordel moussen pent i glass med stett. Pynt med den sprø pistasjknekken.

Kommentar

Bli den første til å kommentere