Varm salat med stekte rotfrukter og granateple

Varm salat med rotfrukter © Ulrika Pousette

Slik gjør du det:

1
Sett ovnen på 225 °C
2
Skrell rotfruktene, skjær dem i terninger og legg dem på en stekeplate.
3
Del rosenkålene i to og legg dem over rotfruktene.
4
Skrell løken og skjær den i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløk. Legg begge deler utover grønnsakene.
5
Drypp over olivenolje og bland godt med salt og pepper og urtekrydder.
6
Sett stekeplaten inn i ovnen og stek i ca. 20 min. Legg de stekte grønnsakene over på et stort fat.
7
Skjær eplet i tynne skiver og grav ut kjernene fra granateplet med en skje.
8
Strø epler og granateplekjerner over de varme grønnsakene og pynt med spinatblader rundt.
9
Varm opp en stekepanne og stek valnøttkjernene i noen min.
10
Strø over salt og drypp litt honning over. Bland godt. Strø nøttene over den varme salaten og server.

Kommentar

Bli den første til å kommentere