Verdens beste gulrotkake

Dette er kanskje verdens beste gulrotkake i rund form. © Kristine Ilstad

Slik gjør du det:

1
Bland gulrot, brunt sukker og rosiner i en bolle. La stå i 15 min.
2
Pisk egg og hvitt sukker til tykk, luftig eggedosis. Vend inn olje og vaniljeekstrakt. Sikt inn mel, natron, salt og kanel. Bland i eggedosisen og rør jevnt.
3
Vend inn gulrotblanding, ananas i biter og grovt hakkede nøtter. Fordel i 3 runde former (20 cm) med bakepapir.
4
Stek midt i ovnen ved 175 °C i 40–45 min. (til gjennomstekte). Avkjøl bunnene, ta dem ut av formene. Dra av bakepapiret.

Ostekrem

1
Pisk romtemperert kremost og smør. Bland i melis, litt om gangen. Pisk til luftig ostekrem.
2
Smak til med sitronsaft eller bruk ananassaft. Fordel ostekrem mellom bunnene og rundt kaken.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Jenny
Rapportere

Må man ha med ananas, rosiner og valnøtter? Vil helst ikke ha det med og har en hjemme som er super allergisk mot nøtter.