Verdens beste gulrotkake

Dette er kanskje verdens beste gulrotkake i rund form. © Kristine Ilstad

Slik gjør du det:

1
Bland gulrot, brunt sukker og rosiner i en bolle. La stå i 15 min.
2
Pisk egg og hvitt sukker til tykk, luftig eggedosis. Vend inn olje og vaniljeekstrakt. Sikt inn mel, natron, salt og kanel. Bland i eggedosisen og rør jevnt.
3
Vend inn gulrotblanding, ananas i biter og grovt hakkede nøtter. Fordel i 3 runde former (20 cm) med bakepapir.
4
Stek midt i ovnen ved 175 °C i 40–45 min. (til gjennomstekte). Avkjøl bunnene, ta dem ut av formene. Dra av bakepapiret.

Ostekrem

1
Pisk romtemperert kremost og smør. Bland i melis, litt om gangen. Pisk til luftig ostekrem.
2
Smak til med sitronsaft eller bruk ananassaft. Fordel ostekrem mellom bunnene og rundt kaken.

Kommentar

Bli den første til å kommentere