Verdens beste – Kvæfjordkake

Denne deilige festkaken er en sikker vinner. © Kristine Ilstad

Slik gjør du det:

Taras kakeblogger Det søte liv deler sin spennende vri på den norske klassikeren «Verdens beste».
1
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn én eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn med melken.
2
Ha bakepapir i kakeformene (24 cm). Smør deigen tynt utover.
3
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker. Pisk videre til stiv marengs og fordel jevnt over deigen. Strø hakkede mandler på toppen.
4
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175 °C i 25 minutter. Avkjøl. Ta kakene ut av formene og fjern bakepapiret.
5
Pisk kremfløten stiv. Sett nederste kakebunn på et fat. Smør over halvparten av vaniljekremen og halvparten av den piskede kremen. Legg på den andre kakebunnen. Dekk med resten av vaniljekremen og pisket krem.
6
Legg kakebunnen med mandeldrysset på toppen.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Oddrun Breivik
Rapportere

Lett å lage! Super! Og så såååå god!