Vinterpavlova med granateple

Sprø bunn, kremete fyll, og små, syrlige fruktige granateplekjerner på toppen. Nydelig! © Inger Mari Grini

Marengs:

1
Sett stekeovnen på 180 °C, og legg bakepapir på et stekebrett. Pisk eggehvitene til hvite topper.
2
Pisk inn melisen, litt om gangen, til røren er stiv, glatt og blank. Tilsett til slutt forsiktig maismelet, vaniljefrø og eddik.
3
Legg røren i 6–8 klatter på bakepapiret og trykk på klattene med baksiden av en stor skje slik at de får en fordypning.
4
Sett brettet midt i stekeovnen og skru ned temperaturen til 150 °C.
5
Stek marengsene i ca. 1 time, til de er tørre og sprekker opp, men gjerne litt seige inni. Skru av ovnen og la dem avkjøles med ovnsdøren på gløtt.

Fyll/topping:

1
Ta ut kjernene/frøene av granateplene.
2
Pisk 2 dl kremfløte til krem, og bland forsiktig inn vaniljekremen.
3
Når marengsen skal serveres, legger du den opp på et brett eller på asjetter, fordeler kremen utover og drysser til slutt over granateplekjernene. Servér straks!

Kommentar

Bli den første til å kommentere