"Vrøvl"– danske småkaker med sitron

Disse små, flate og harde kakene med smak av sitron kalles også for vinkjeks. © skovdal.dk/Spis Bedre

Slik gjør du:

Antall: Ca. 30 stk.
1
Bland hvetemel, hjortetakksalt, sitronskall og sukker. Smuldre nedi smøret, ha i egget, og elt alt godt sammen. Pakk deigen i folie, og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
2
Sett ovnen på 200°.
3
Kjevle ut deigen ganske tynt, og stikk ut forskjellige figurer, bruk de juleformene du har, gjerne snøfnugg, hjerter og stjerner. Legg kakene over på en bakeplate dekket med bakepapir. Stek kakene i 6-8 min. til de er blitt gylne og sprø.
4
La kakene avkjøles på rist.

Oppbevaring:

1
Disse "vrøvlene" bør oppbevares i en kakeboks. Legg gjerne et stykke bakepapir over kakene før du setter på lokket. Hjortetakksalt eller hornsalt er et kjemisk hevingsmiddel, som brukes i kaker. Det får dem til å heve seg, men også å bli sprø. Kokosmel fås kjøpt i helsekostbutikker og er en bra – men ganske dyr! – erstatning for hvetemel når du baker kaker.

Kommentar

Bli den første til å kommentere