Wok med grønne bønner og cashewnøtter

Grønn bønne-wok © Berit Nordstrand

Slik lager du grønn bønne-wok

1
Varm opp olje i en wok på moderat høy temperatur. (En god wok-temperatur er ca. 160 °C – det tilsvarer moderat høy temperatur på de fleste stekeplater.)
2
Vask bønner og sukkererter og kutt endene av de grønne bønnene.
3
Hakk hvitløk og vårløk og la det surre et par minutter. Pass at de ikke blir brune. I tillegg til å miste helsegevinst, er brun hvitløk ganske bittert på smak.
4
Hell grønnsakene oppi woken og la det surre sammen i 4-5 minutter under omrøring slik at grønnsakene blir jevnt varmet.
5
Skru ned til med-lav varme. Ha i cashewnøtter, soyasaus, sesamolje og risvineddik. Strø sesamfrø over.
6
Har du reker eller kyllingrester egner de seg glimrende i woken for å gjøre den enda mer mettende om du vil. Denne woken egner seg også godt som tilbehør til fisk.

Kommentar

Bli den første til å kommentere