Fisketaco © Norway Seafoods

Annonse

Taco med sei

At nordmenn elsker fredagstaco er ingen hemmelighet. Tradisjonen tro serverer vi taco før helga setter inn. Og tradisjoner er hyggelige, men noen ganger skader det jo ikke å eksperimentere litt med nye ingredienser?

Sei har en karakteristisk smak og passer perfekt i sterke retter som taco. Seien fra Norway Seafoods er fanget i norsk farvann, og fisken fileteres og pakkes på fabrikken i Melbu i Vesterålen. Norway Seafoods har mer enn 130 års erfaring med håndtering av fisk - levert i generasjoner av den lokale fiskeflåten. Det er altså en skikkelig kvalitetsråvare du bringer inn i familiens fredagstradisjon.

Les mer om Norway Seafoods her.

Sunn og god fisk

Fisk er sunt året rundt, og Helsedirektoratet anbefaler oss å spise fisk to til tre ganger i uken, totalt 300-450 gram. Av dette bør minst 200 gram være fet fisk som forsyner oss med blant annet de nyttige omega 3-fettsyrene.

Fortsatt ikke overbevist? Her er 3 grunner til å bytte ut kjøtt med fisk i tacoen:

  1. Hvit fisk, som sei, er magert, men inneholder til gjengjeld mye protein som holder deg mett lenge. Du blir med andre ord fortsatt mett om du bytter ut kjøttet med sei.

  2. Sei er full av kalium. Kalium hjelper kroppen med å skille ut salt og senke blodtrykket.

  3. Fisk i stedet for kjøtt til middag vil ha en positiv effekt på kostholdets totale sammensetning. Dette fordi mettet fett erstattes med umettet fett, i tillegg til at inntaket av rødt kjøtt og kjøttprodukter minsker.

Det er derfor lurt å gjøre fisk til noe spennende å spise, både for voksne og barn.

Lyst til å prøve? Slik lager du taco med sjømat-vri:

Til sei-taco for 4 personer trenger du følgende:

• 600 g Norway Seafoods Seiblokk, tint • 1 pose taco-krydder • 1 beger rømme • 12 tacoskjell • 2 lime • 1 chili, rød • 1 pose blandet salat

Du kan også servere ris ved siden av, det gir tacoen et latinamerikansk preg.

Tilberedning:

Ta gjerne seien opp til tining i kjøleskap dagen før slik at den er klar.

Sett på ovnen for å varme tacoskjellene etter oppskrift på pakken. Del seiblokken i like biter og tørk overflødig fukt av på et kjøkkenpapir. Vend bitene i tacokrydder, og stek dem i en varm panne med nøytral olje, 2-3 minutter på hver side. Skjær chili i tynne skiver. Legg gjerne salat nederst i i tacoskjellet som en base. Ha så rømme på, fordel fisken over og smak til med chili og lime etter eget ønske.

null