Kylling er en hverdagshelt som passer til alt! © Anna Kern

Våre beste kyllingoppskrifter

Har du kylling i kjøleskapet, er du aldri mer enn 30 minutter unna en god middag.

Hverdagsmiddager med kylling

Sunt, lett og raskt å tilberede. Det er mange grunner til at kylling er en hverdagsfavoritt. Kyllingen er også svært allsidig og kan kombineres med utallige former for tilbehør og marinader. Kylling er et av verdens mest spiste kjøtt, og derfor finner du kylling i kokebøker og gryter over hele kloden. Variasjonsmulighetene er så å si uendelige. Det hvite kjøttet kan også med hell serveres sammen med sjømat og skalldyr, som i en spansk paella eller en sørstats-gumbo.

Kylling er magert kjøtt, en filet inneholder bare 1,1 prosent fett. Det har begrenset holdbarhetstid, og må oppbevares kaldt. I fryseboksen holder kylling seg i rundt 4 måneder.

For å få saftig kylling er det viktig å ikke steke den for lenge, samtidig som det er viktig å steke den lenge nok. Kylling skal nemlig alltid være gjennomstekt. En kjernetemperatur på 68°C er optimalt. Hel filet stekes best i to minutter på hver side og så etterstekes på svak varme i ca 4 minutter. Steker du hel kylling i ovnen vil det ta lenger tid, avhengig av størrelsen på fuglen. Bruk steketermometer midt i brystet, så er du på den sikre siden.