© Getty Images

Våre beste oppskrifter med egg

En av de mest anvendelige råvarene vi har er egg. Det kan brukes i både middager og baking, og spises ofte alene. Heldigvis er egg sunt, så det er bare å fortsette å spise det til alle døgnets måltider!

Er det noe vi nordmenn spiser mye av, så er det egg. I gjennomsnitt spiser vi 12,5 kilo egg hver på et år, og i påskehøytiden dobler vi faktisk forbruket. Men det er ikke annet enn bra, for egg er fullt av næringsstoffer som er viktig at vi får i oss.

Derfor bør du spise egg

  • Egg er en god kilde til jern, sink og folat som blant annet gir oss energi, og vedlikeholder hud, hår og negler.
  • Det inneholder alle vitaminer unntatt C-vitamin, men spis en appelsin ved siden av så får du i deg det også.
  • Ett egg dekker 1/3 av dagsbehovet for selen, E-vitamin og B12. Det er også rikt på protein og du holder deg derfor mett lenge.
  • Egg inneholder lite kalorier og karbohydrater, og påvirker heller ikke blodsukkeret, noe som holder søtsuget borte.

Koking av egg

Når du skal koke egg bør de ha romtemperatur. Er de kjøleskapskalde kan du legge eggene i kasserollen med en gang, og ta tiden fra når vannet koker.

  • Bløtkokt: 3–5 minutter.
  • Smilende: 6–8 minutter.
  • Hardkokt: Ca 10 minutter.

Det er utallige måter du kan bruke egg på. Det kan servers med nudler, bakes i ovnen med avokado eller blandes med farris for en ekstra luftig eggerøre. Trenger du litt inspirasjon? Her finner du mange spennende oppskrifter!